Mięso z nutrii właściwości
W mięsie nutrii i kurcząt poziom tłuszczu był zbliżony i wynosił odpowiednio i. Niektóre właściwości fizykochemiczne mięsa królików. Kruchość mięsa samic zmniejszała się ze wzrostem masy ich tuszki, a soczystość i zapach zwiększały się.
Właściwości organoleptyczne mięsa nutrii . Zaś mięso z nutrii trafia raz w miesiącu do ogrodu zoologicznego w Warszawie, gdzie stanowi przysmak tamtejszych zwierząt. Jeśli słysząc hasło „dziczyzna” Twoim pierwszym skojarzeniem jest tłuste, niezdrowe mięso, zupełnie pozbawione wartości odżywczych i definitywnie skreślone . Mięso nutrii w 19roku zostało dopuszczone do obrotu.
W przedsiębiorstwach uspołecznionych wyrabia się z mięsa nutrii kilka gatunków wędlin, zwykle z . W ubiegłych stuleciach mięso z perliczki było rarytasem, podawanym na dworskich przyjęciach. Przygotowanie wytwornego dania z tego ptaka nie było jednak . Stopniowo do oferty zaczęto wprowadzać cielęcinę, nutrię, koninę i baraninę. Znawcy doceniają je, ze względu na właściwości zdrowotne - mięso to bowiem . O przydatności mięsa nutrii do przetwórstwa świadczą jego dobre właściwości technologiczne, walory dietetyczne, smakowe, kulinarne i .
Komentarze
Prześlij komentarz