Buckfast
Buckfast Tonic Wine, commonly known as Buckfast or Bucky, is a fortified wine with caffeine, licensed from Buckfast Abbey in Devon and distributed by J. Buckfast to rezultat specyficznego krzyżowania, selekcji i hodowli pszczół. Celem samego krzyżowania jest otrzymanie wydajnych matek pszczelich, które .
Charakterystyka pszczoły Buckfast Według kryteriów Paula Jungelsa. Rodziny Buckfast wykazują dużą oporność przeciwko różnego rodzaju defektom . Buckfast pochodzi od krzyżówki pszczoły włoskiej z ówczesnymi pszczołami miejscowymi żyjącymi w Wielkiej Brytanii: Apis mellifera mellifera. Rój jest tylko tak dobry, jak dobra jest jego królowa.
Odmiana Buckfast łączy w jednej pszczole wiele pożądanych cech, takich jak wytrzymałość, niską rojliwość, . Buckfast, czyli pszczoła Brata Adama w oczach praktyka. Pszczelarze bardzo często zadają mi pytania, czym tak naprawdę jest pszczoła Buckfast. Buckfast - pszczoła Brata Adama w oczach praktyka – c. W poprzedniej części artykułu opisałem skąd i w efekcie jakich działań powstała pszczoła Buckfast.
Visitors to Buckfast are struck by this atmosphere of calm, an absence of noise and other more worldly distractions. This is true even of the more secular visitor or . Buckfast, also known as 'Buckie', is the notorious wine-based fortified tonic drink, made by Devonshire monks and beloved by 'neds' and students in Ireland and .
Komentarze
Prześlij komentarz